Terugblik op Flirt Flamand

Onder het motto Flirt Flamand was Vlaanderen van 14 tot 17 februari 2019 eregast van de Foire du Livre de Bruxelles in Tour & Taxis.  Benieuwd naar het verloop en de resultaten? Lees dan zeker het uitgebreide verslag.


Het Vlaams Fonds voor de Letteren, dat het project in opdracht van minister Sven Gatz in goede banen leidde, werd overweldigd door enthousiaste reacties van media, politiek en publiek.

 

 

Flirt Flamand wist iedereen te charmeren: van lezers en auteurs over uitgeverijen en boekhandelaars tot de Nederlandstalige en Franstalige Belgische pers. Het literaire charmeoffensief oogstte meer media-aandacht dan we in onze stoutste dromen hadden verwacht. Dat alles en meer kunt u lezen in Terugblik op Flirt Flamand.

Een project als Flirt Flamand organiseer je niet alleen. Deze terugblik is daarom ook meteen een mooie gelegenheid om alle partners en medewerkers hartelijk te bedanken!

 

 

Na afloop blijft één wens hangen: dat het geen eenmalig evenement is geweest, maar een eerste stap om de tweetalige gemeenschap in Brussel, en bij uitbreiding het hele land, gezamenlijk van elkaars literatuur te laten genieten. Dat de literaire sector in België elkaar nog beter leert kennen en steeds meer gaat samenwerken. We willen bruggen blijven bouwen tussen Nederlandstalige en Franstalige Belgen die van boeken houden.

 

Flirt Flamand was een mooie openingsdans.

 

> Lees de Terugblik op Flirt Flamand (PDF)

> Lees de Terugblik op Flirt Flamand (issuu)

gepubliceerd op: 2019-05-24

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen