VFL ondersteunt bijna duizend lezingen tijdens de Jeugdboekenmaand

De Jeugdboekenmaand in maart heeft dit jaar als centrale thema ‘vriendschap’. Tijdens de Jeugdboekenmaand vinden er tal van activiteiten plaats rond dit thema, waaronder bijna duizend gesubsidieerde auteurslezingen.


Tijdens de Jeugdboekenmaand 2019 (een initiatief van Iedereen Leest) vieren we vriendschap. Er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden, vrienden van op school, vrienden van de voetbalclub, vrienden die familie zijn, oude vrienden, nieuwe vrienden, voorlopig onbekende vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd.

 

Binnen dit thema vinden er, net als de voorgaande jaren, een heleboel activiteiten plaats in scholen, bibliotheken en boekhandels. Zo worden er voorleessessies, tentoonstellingen, creatieve workshops en auteurslezingen georganiseerd – in veel gevallen met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Auteur Bart Moeyaert en actrice en presentatrice Tatyana Beloy zijn dit jaar de bekende peter en meter van de Jeugdboekenmaand. Samen zullen zij de hele maand lang al dit leesplezier mee verspreiden.

 

De officiële aftrap voor de Jeugdboekenmaand wordt gegeven op donderdag 28 februari in Basisschool De Kleine Jacob in Antwerpen. Bart Moeyaert en Tatyana Beloy zijn er uiteraard bij. Daarnaast brengt Marijke Umans met haar Roodvonk-band het gloednieuwe Leeslied, een echte ode aan het leesplezier. Illustratoren Tom Schoonooghe en Mattias De Leeuw gaan met enkele klassen aan de slag.

 

> Lees meer over de Jeugdboekenmaand ...

> Lees meer over gesubsidieerde auteurslezingen ...

> Ontdek 17 boeiende lezingen over vriendschap ...

gepubliceerd op: 2019-02-28

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen