Oproep Toneelschrijfprijs 2019

Nederlandstalige toneelteksten die in het seizoen 2018-2019 in première zijn gegaan kunnen tot 1 april ingezonden worden voor de Toneelschrijfprijs 2019.


De Toneelschrijfprijs heeft als doel de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneelwerk onder de aandacht te brengen en te stimuleren. De prijs wordt uitgereikt aan de auteur van het beste oorspronkelijk Nederlandstalig toneelwerk. Kinder- en jeugdtheater zijn nadrukkelijk inbegrepen. De prijs, waaraan een bedrag van 10.000 euro verbonden is, geeft een auteur de kans om zijn of haar schrijverschap verder te ontwikkelen. 


Praktisch


  • De deadline is 1 april 2019. Alleen teksten die in de periode tussen 1 juli 2018 en 1 april 2019 voor het eerst zijn opgevoerd, komen in aanmerking. Toneelteksten die na 1 april in première gaan kunnen volgend jaar ingezonden worden voor de Toneelschrijfprijs 2020.

  • Stuur de in aanmerking komende tekst(en), samen met het ingevulde antwoordformulier, naar toneelschrijfprijs@fondspodiumkunsten.nl.


Uitreiking

 

De bekendmaking van de laureaat en de uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Theater Festival in september 2019. Voorafgaand aan de prijsuitreiking zal er een shortlist bekend worden gemaakt.

 

Contact


 

Organisatie

 

De Toneelschrijfprijs is een samenwerking tussen de Taalunie, het Vlaams Fonds voor de Letteren, het Nederlands Letterenfonds en het Fonds Podiumkunsten. De praktische organisatie valt om de beurt in handen van het Vlaams Fonds voor de Letteren en het Nederlands Letterenfonds, samen met het Fonds Podiumkunsten. In 2019 ligt de organisatie in handen van het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds. De Toneelschrijfprijs 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Lirafonds en Sabam. 

 

> Reglement Toneelschrijfprijs 2019 ... 

> Antwoordformulier Toneelschrijfprijs 2019 ...

> Meer lezen over de vorige editie van de Toneelschrijfprijs ...

gepubliceerd op: 2019-02-27

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen