Programma Flirt Flamand: Vlaamse literatuur op de Brusselse Boekenbeurs midden februari

Onder de noemer ‘Flirt Flamand’ zal tijdens de Foire du Livre de Bruxelles (14-17 februari) in het Vlaamse paviljoen vier dagen lang de crème de la crème van de Vlaamse literatuur in de kijker staan. 


Vlaanderen is dit jaar eregast op de Foire du Livre de Bruxelles. Literatuur uit Vlaanderen verleidt er de Franstalige lezer, Vlaamse auteurs flirten er met een Franstalig publiek, de Vlaamse boekensector leert er zijn Franstalige collega’s beter kennen. En andersom, want Flirt Flamand wil een brug bouwen tussen Nederlandstalige en Franstalige Belgen die van boeken houden.

 

De Foire du Livre is een Franstalige boekenbeurs. Het doel van deze campagne is dan ook in de eerste plaats om de Vlaamse literatuur in Franse vertaling bekender te maken bij een Franstalig publiek. Daarnaast is het de bedoeling om een Nederlandstalig publiek uit Brussel en Vlaanderen de weg laten vinden naar de Foire du Livre. Daarom zal op het Vlaamse paviljoen een tweetalig programma aangeboden worden.

 

Het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) kreeg de opdracht van Vlaams minister van Cultuur en Brussel Sven Gatz om deze ‘mise à l’honneur’ in goede banen te leiden. Met een ruimte van 250 m² in het midden van de beursvloer krijgt de Vlaamse literatuur een ereplaats. Die ruimte wordt grotendeels ingericht als een theater, waar doorlopend auteursoptredens zullen plaatsvinden. Alle genres komen aan bod en voor elke leeftijd valt er iets te beleven. 


> Naar het volledige programma van Flirt Flamand ... 

gepubliceerd op: 2019-01-24

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen