Oproep Found in Translation: vertaalworkshop rond ‘Good on Paper’ van Rachel Cantor

In de reeks Found in Translation organiseert Internationaal literatuurhuis Passa Porta in Brussel regelmatig vertaalworkshops voor al wie graag wil kennismaken met het plezier en de uitdaging van het vertalen.


Elke aflevering wordt begeleid door een professionele literair vertaler, die de door de deelnemers voorbereide vertalingen evalueert en vertelt over de knepen van het vak. De auteur is telkens aanwezig om te antwoorden op vragen over stijl, woordkeuze, betekenis en context. Professionele vertaalervaring is niet vereist, wel veel liefde voor de literatuur en een behoorlijke kennis van de oorspronkelijke taal en de taal waarin vertaald wordt.

 

Op dinsdag 20 juni om 19u30 is het de beurt aan de New Yorkse schrijfster Rachel Cantor. Vorig jaar publiceerde zij Good on Paper (uitgegeven bij Melville House), een intelligente en komische roman over een alleenstaande moeder en literair vertaalster die helaas maar moeilijk aan de bak komt, tot zij op een dag de kans krijgt om werk van een Italiaanse Nobelprijswinnaar te vertalen. Cantor is in juni writer-in-residence bij Passa Porta. De workshop wordt begeleid door Leen Van Den Broucke, vertaalster van o.a. Adam Hochschild, Rosetta Loy en David Foster Wallace (deze laatste in samenwerking met Iannis Goerlandt).

 

Geïnteresseerde deelnemers sturen vóór 6 juni hun vertaling van het fragment uit Good on Paper naar piet.joostens@passaporta.be. Alle inzendingen worden anoniem gemaakt en beoordeeld door twee ervaren lezers. De vertalers van de tien beste versies worden uitgenodigd om deel te nemen aan de workshop met Rachel Cantor en Leen Van Den Broucke op 20 juni. Op 13 juni verneemt iedereen of hij of zij werd geselecteerd. Na afloop van de workshop krijgen de vertalers de kans hun versies te verbeteren en worden de twee mooiste resultaten gepubliceerd op passaporta.be.

 

> Lees meer over Found in Translation …

> Download het te vertalen fragment …

> Lees meer over Rachel Cantor en haar werk …

gepubliceerd op: 2017-05-11

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen