Cursus persklaarmaken voor vertalers

In het najaar van 2017 en het voorjaar van 2018 organiseert de Vlaamse Auteursvereniging, in samenwerking met het Vlaams Fonds voor de Letteren en het Expertisecentrum Literair Vertalen, een driedaagse workshop persklaarmaken, gericht op Vlaamse vertalers.


In deze cursus leren deelnemers om (vertaalde) manuscripten persklaar te maken en zetproeven te corrigeren, en dit onder leiding van Laura van Campenhout en Ine Willems. Na afloop van de cursus weet je wat uitgeverijen verwachten van een persklaarmaker of corrector. Je weet hoe (vertaalde) manuscripten persklaar worden gemaakt en hoe zetproeven worden gecorrigeerd, en je hebt beide werkvormen geoefend. Je hebt informatie gehad over de relatie tussen deadline/ tekstkwaliteit/ werktempo/ beloning. Tot slot heb je een proef afgelegd, die door de docent is beoordeeld, en krijg je een bewijs van deelname.

 

Deze cursus omvat drie lesmomenten van elk drie uur. Daarnaast wordt van de deelnemers verwacht dat dat ze thuis gerichte praktijkopdrachten maken ter voorbereiding op en uitwerking van de bijeenkomsten. De cursus gaat door in Borgerhout. De precieze kostprijs hangt af van het aantal deelnemers; voor VAV-leden is er korting voorzien.

 

> Praktische informatie en inschrijven …

gepubliceerd op: 2017-04-12

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen