Oproep Found in Translation: vertaalworkshop rond ‘Robinson’ van Laurent Demoulin

Het Brusselse literatuurhuis Passa Porta organiseert op dinsdag 2 mei 2017 een vertaalworkshop rond het boek ‘Robinson’ van Laurent Demoulin. De workshop wordt begeleid door vertaalster Katelijne De Vuyst. Geïnteresseerde vertalers kunnen zich nog tot 21 april kandidaat stellen.


Passa Porta ijvert sinds jaar en dag voor een grotere bekendheid van de Franstalige Belgische literatuur in Vlaanderen en van de Vlaamse literatuur in Franstalig België. Ook het belang, de uitdagingen en het plezier van het literair vertalen worden in Passa Porta regelmatig onder de aandacht gebracht.

 

Onder de noemer Found in Translation organiseert Passa Porta daarom minstens tweemaal per jaar een vertaalworkshop in aanwezigheid van een interessante hedendaagse Franstalige Belgische of Vlaamse auteur. Elke aflevering van Found in Translation wordt begeleid door een andere ervaren literair vertaler.

 

Op dinsdag 2 mei om 19u30 is het de beurt aan de Luikse auteur Laurent Demoulin, van wie onlangs ‘Robinson’ verscheen (Gallimard, 2016), een subtiel geschreven relaas over de wereld van een autistisch jongetje, verteld door zijn vader. De workshop met Demoulin wordt begeleid door Katelijne De Vuyst, literair vertaalster Frans-Nederlands van onder meer Olivier Rolin, Serge Delaive, Christine Angot en Emmanuel Carrère (deze laatste met Katrien Vandenberghe).

 

Geïnteresseerde deelnemers sturen vóór 21 april hun vertaling van het fragment uit ‘Robinson’ naar piet.joostens@passaporta.be. De vertalers van de tien beste versies worden uitgenodigd om deel te nemen aan de workshop op 2 mei, en om zo hun vertalingen nog te verbeteren. De twee mooiste resultaten worden gepubliceerd op passaporta.be.

 

Wie de auteur vooraf al eens wil ontmoeten, kan op woensdag 19 april terecht in Passa Porta voor een kleine ‘Robinson’-leesclub in zijn aanwezigheid.

 

> Lees meer over Found in Translation …

> Download het te vertalen fragment uit ‘Robinson’ ...

> Lees meer over de leesclub op 19 april in aanwezigheid van Laurent Demoulin ...

gepubliceerd op: 2017-04-06

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen