Nu online: Het Land van Music-Hall

In 'Het Land van Music-Hall', het digitale luik van 'Wereld van de Poëzie in kaart' (Polis), neemt poëziepromotor Peter Holvoet-Hanssen je mee op een opwindende ontdekkingstocht. Stripauteur Brecht Evens geeft zijn kijk op het Land van Music-Hall in een virtuoos beeld.


Elke dichter was ooit ook een lezer die verliefd werd op poëzie. Op dat avontuurlijke domein vond hij zijn eigen weg tijdens lange trajecten over grote boulevards en groene avenues, hoofdstraten, gevaarlijke kruispunten en afwijkende zijwegen, moeilijk begaanbare paadjes en donkere steegjes. Wie anders dan deze lezers zijn de aangewezen gidsen om andere lezers te overtuigen van de kwaliteit en de mogelijkheden van wat ze onderweg tegenkwamen.

 

© Brecht Evens

Na vijf boeiende afleveringen van het Gedichtendagessay vindt het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) de tijd rijp voor een nieuwe invalshoek: spoorzoeken in de poëzie. Het uitgangspunt blijft hetzelfde: een bekende dichter krijgt de opdracht een enthousiasmerende tekst over poëzie te schrijven. Een bekende illustrator voegt daar zijn visie aan toe. In deze nieuwe vorm verenigt de tekst initiatie en introductie met ervaring, kennis en begeestering. Bovendien werkt hij extra aanstekelijk, zodat niet alleen de reeds bestaande niche van poëzieliefhebbers van deze tekst zal smullen. Hij opent ook deuren voor nieuwe lezers en kopers van poëzie.

 

'Wereld van de Poëzie in Kaart' is het begin van een beloftevolle reeks. Elke dichter-spoorzoeker en illustrator-verbeelder is daarbij een nieuwe gids, die de lezer via een ander pad naar poëzie zal leiden, met telkens nieuwe ontdekkingen.

 

Peter Holvoet-Hanssen is de eerste spoorzoeker van dienst en neemt ons mee op een opwindende ontdekkingstocht, gebaseerd op zijn jarenlange ervaring als enthousiast poëziepromotor in de laatste jaren van het middelbaar onderwijs. Brecht Evens geeft zijn kijk op het Land van Music-Hall in een virtuoos beeld.

 

Goede reis!

 

> wereld.paukeslag.be ...

gepubliceerd op: 2017-03-21

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen