Flanders Literature: venster op literatuur uit Vlaanderen

Het Vlaams Fonds voor de Letteren promoot voortaan Vlaamse literatuur in het buitenland onder de merknaam Flanders Literature. Dat maakte het VFL bekend aan de vooravond van de London Book Fair (14-16 maart).


(c) Andy Huysmans

 

Flanders Literature kreeg een volledig nieuwe look & feel, die van www.flandersliterature.be spat. Die Engelstalige website heeft als voornaamste doelpubliek buitenlandse uitgevers en organisatoren, en wil hen helpen bij de zoektocht naar die ene titel of auteur die perfect in hun catalogus of festival past.

 

Op de website presenteert Flanders Literature een selectie van het kruim van de literatuur uit Vlaanderen, waarbij bezoekers kunnen zoeken op (sub)genre, auteur, titel, en of een boek al dan niet in een bepaalde taal vertaald is. Daarnaast kan ook worden gezocht naar geaccrediteerde vertalers uit het Nederlands, staan er een reeks achtergrondartikels op over de verschillende genres die Flanders Literature promoot, en wordt bijvoorbeeld ook helder uitgelegd dat literatuur uit Vlaanderen in het Nederlands geschreven wordt.

 

> www.flandersliterature.be...

> Inschrijven op onze (Engelstalige) nieuwsflashes...

gepubliceerd op: 2017-03-14

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen