Subsidiereglementen 2017 werkbeurzen non-fictie en stimuleringsbeurzen online

Het reglement en de aanvraagformulieren voor de werkbeurzen voor non-fictieauteurs en voor de stimuleringsbeurzen voor literaire auteurs in 2017 zijn online beschikbaar.


Werkbeurzen voor non-fictieauteurs

Een werkbeurs is een subsidie aan een auteur met als doel hem financiële ruimte te bieden voor het schrijven van kwalitatief hoogstaand literair werk. Sinds 2016 biedt het VFL, naast ondersteuning aan literaire auteurs, ook ondersteuning aan auteurs van kwalitatief non-fictiewerk.

 

Auteurs van Nederlandstalig non-fictiewerk met een woonplaats in België kunnen een werkbeurs aanvragen wanneer zij minimaal één non-fictiewerk in boekvorm hebben gepubliceerd bij een professionele uitgeverij.


De deadline voor het indienen van een aanvraag is 15 mei 2017.


Via onderstaande link leest u meer over het werkbeursreglement voor non-fictieauteurs:

 

Indien u een inhoudelijke vraag heeft over het reglement, kan u mailen naar marieke@vfl.beStimuleringsbeurzen voor literaire auteurs en illustratoren

Stimuleringsbeurzen ondersteunen beloftevolle auteurs die onlangs bij een professionele uitgeverij hun literaire debuut hebben gepubliceerd bij het werken aan hun tweede literaire publicatie in boekvorm.


Het literaire debuut kan zowel proza, poëzie, theater als kinder- en jeugdliteratuur zijn. Ook illustratoren van kinder- en jeugdboeken worden beschouwd als auteurs. Ook toneelauteurs van wie één theatertekst is opgevoerd door een professioneel theatergezelschap, kunnen een stimuleringsbeurs aanvragen.


De deadline voor het indienen van een aanvraag is 1 juli 2017.


Via onderstaande link leest u meer over het subsidieregelement voor stimuleringsbeurzen:


gepubliceerd op: 2017-01-31

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen