Peter Verhelst wint Herman de Coninckprijs 2017

De uitreiking van de Herman de Coninkprijs gisterenavond vormt traditiegetrouw de aftrap van de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland. Sinds dit jaar is de prijs toegankelijk voor poëzie uit Vlaanderen én Nederland.


© Ellen De MeulemeesterPeter Verhelst wint met ‘Zing Zing’ (Prometheus) de Herman de Coninckprijs 2017 voor de beste dichtbundel. Hij ontvangt een geldprijs van 6.000 euro. De prijs werd op 24 januari overhandigd door Luk Lemmens, gedeputeerde Cultuur van de provincie Antwerpen, in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.

 

Peter Verhelst wint ook de Publieksprijs voor het mooiste gedicht ‘Als je geen contact meer hebt met de dingen’. Het gedicht verschijnt op de Gedichtendagposter, vormgegeven door Herman Houbrechts en is gratis verkrijgbaar bij de deelnemende boekhandels op 26 januari, Gedichtendag.

 

 

Peter Verhelst wint de Herman de Coninckprijs voor de derde keer. Het is de eerste keer dat hij de Publieksprijs wint.

 

De jury bekroonde Hannah van Binsbergen met de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut voor ‘Kwaad gesternte’ (Atlas Contact).

 

Ter gelegenheid van de Poëzieweek stelt het Vlaams Fonds voor de Letteren het nieuwe poëziepromotieproject ‘Wereld van de Poëzie in kaart’ morgenavond voor in het Poëziecentrum. De vouwkaart ‘Het land van Music-Hall’ van Peter Holvoet-Hanssen en Brecht Evens is de voorbode van een groter digitaal geheel. De vouwkaart is uitgegeven door Polis en verkrijgbaar in de boekhandel.

 

> 'Wereld van de Poëzie in kaart: Het Land van Music-Hall'...

gepubliceerd op: 2017-01-25

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen