Nederlands-Duitse auteursprijs voor jeugd- en jongerentheater

In het kader van het Nederlands-Duitse festival ‘KAAS & KAPPES’ dat in februari 2017 plaatsvindt, reikt de Stad Duisburg voor de 19e keer de Nederlands-Duitse auteursprijs voor jeugd- en jongerentheater uit.


Met deze prijs wil het festival de uitwisseling tussen Nederlandse en Duitse professionele auteurs en makers van jeugd- en jongerentheater bevorderen en jonge auteurs en theatermakers aanmoedigen om voor deze doelgroep te werken. De winnaars worden gekozen door een jury, bestaande uit vier Nederlandse en Duitse auteurs, dramaturgen, mediamensen en toneelmakers. De prijs bedraagt in totaal 7.500 Euro.

 

De tekst van het toneelstuk moet geschreven zijn voor een publiek van kinderen en/of jongeren. Het toneelstuk mag niet vóór januari 2016 openbaar gemaakt of opgevoerd zijn. Naast stukken van individuele auteurs, komen ook stukken die in een collectief productieproces zijn ontstaan in aanmerking. In het verleden ingezonden teksten, kunnen niet opnieuw worden ingeleverd, ook niet in vertaling. Per auteur kan slechts één script meedingen.

 

Mail uw tekst als pdf naar autorenwettbewerb@kaasundkappes.de. Uw naam mag nergens op of in de tekst vermeld staan. Deadline van de inzending is 15 december 2016.

 

˃ Wedstrijdreglement ...
> www.kaasundkappes.de ...

 

 

gepubliceerd op: 2016-09-16

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen