Platform Literatuur en Samenleving gaat door op 21 september 2016

Het Platform Literatuur en Samenleving – een initiatief van het tijdschriftenverband FOLIO, het Vlaams Fonds voor de Letteren en Vlaamse literatuurwetenschappers – organiseert op donderdag 21 september 2016 een uitwisselingsdag over literaire kritiek.


Op de uitwisselingsdag probeert PLISA de banden tussen het onderwijs, de academische studie en de literaire kritiek aan te halen. Dit gebeurt enerzijds door het aanreiken van goede prakijken en anderzijds door het voorstellen van nieuwe samenwerkingen. Met onder meer Harold Polis, Jos Geysels, Charles Ducal, Dirk De Geest, Gert Brouns, Carl De Strycker, Karel Verhoeven en Vanessa Joosen.

 

Het is tijd voor actie, ook in het veld van de literatuur. Het belang van het geschreven woord hoeft niet meer te worden aangetoond. Het is er gewoon: als vermaak, als schoonheid, als kennis, als vorm van engagement of als ‘nut zonder nut’. Maar wat verloren is gegaan is de natuurlijke band tussen het onderwijs, de literaire kritiek, de academische studie. Elk van die domeinen ging zijn eigen weg en mede daardoor dreigt de relevantie van literatuur niet langer als evident te worden ervaren.

 

Actie houdt in dat de domeinen aan elkaar tonen wat zij elkaar te bieden hebben. Het Platform Literatuur en Samenleving wil enerzijds goede praktijken aanreiken en anderzijds voorstellen doen voor een nieuwe samenwerking tussen kritiek, onderwijs en universiteit. Dat gebeurt in de voor- en namiddag van 21 september in deBuren en Muntpunt samen met belangrijke vertegenwoordigers van het literaire en culturele veld. Kom, en denk mee!

 

> Tot 10 september 2016 kan u zich hier online voor de PLISA-dag inschrijven, met vermelding van uw instelling of sector ...

 

> Lees het volledige programma ...

 

gepubliceerd op: 2016-09-02

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen