Poetry Insight

Een avondvullend programma rond De Grote Poëzieprijs


Aan De Grote Poëzieprijs, dé nieuwe prijs voor actuele Nederlandstalig poëzie, zijn verschillende publieksprogramma`s verbonden. Zo is er op 28 maart Poetry Insight in het Poëziecentrum Gent: een avondvullend programma over de voor- en achterkant van Nederlandstalige poëzie. Aanvang: 20.00 uur.
 
In Poetry Insight wordt de poëzie van nu diepgaand beschouwd, genoten en geanalyseerd. Zo grasduint dichter- podiumbeest Andy Fierens door de 150 ingezonden bundels en wordt Maud Vanhauwaert, stadsdichter van Antwerpen en jurylid van De Grote Poëzieprijs, geïnterviewd over het jureren rond de prijs. Sayonara Stutgard, mede-oprichter van uitgeverij Chaos, een intersectionale feminist en instagramgrappenmaker, laat haar licht schijnen over het feministisch gehalte van de longlist. Daniel Hentschel gaat in een column in op de vormgeving van de ingezonden bundels.
Carl de Strycker, directeur van Poëziecentrum, leest samen met het publiek gedichten uit het ingezonden werk en laat zien dat zijn close reading rijke interpretaties oplevert. Met een bijzonder muzikaal intermezzo van de Utrechtse mondharpist Danibal. De presentatie is in handen van Christophe Vekeman.

 

Meer lezen en inschrijven...


Datum

28-03-2019

Tijdstip

20:00

Prijs

€ 6

Locatie

Po√ęziecentrum
Vrijdagmarkt 36
9000 Gent
Tel. 09 2252522
info@poeziecentrum.be
www.poeziecentrum.be

Organisatie

Po√ęziecentrum
Vrijdagmarkt 36
9000 Gent
Tel. +32/9 225 22 25
Fax. +32/9 225 90 54
info@poeziecentrum.be
www.poeziecentrum.be
Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen