Vertalershuis Antwerpen

Het Vlaams Fonds voor de Letteren heet literair vertalers uit het Nederlands welkom in het Vertalershuis Antwerpen. Dat biedt de mogelijkheid om te werken aan een vertaling, gebruik te maken van de plaatselijke stadsbibliotheken en directe contacten te leggen met andere vertalers, auteurs, uitgevers en native speakers.

 

Het Vertalershuis is gevestigd in de dynamische Antwerpse wijk Zurenborg, op de grens met het district Berchem en op wandelafstand van het VFL-kantoor en Berchem station. Het bestaat uit een volledig uitgerust tweepersoonsappartement op de tweede verdieping van de statige residentie Oostkasteel. Midden in een buurt die bekend staat om zijn gezellige pleinen en zijn grote verzameling aan authentieke panden, vormt het Vertalershuis een inspirerende en unieke plek om rustig en geconcentreerd te kunnen werken. Het stadscentrum met zijn culturele centra en bezienswaardigheden is makkelijk en snel te bereiken met het openbaar vervoer of met de stadsfiets.

 

Het hele jaar door biedt het Vertalershuis accommodatie aan maximaal twee vertalers. Het verblijf is kosteloos en u komt in aanmerking voor een forfaitair leefgeld van 885 euro per maand (pro rata). De duur van een verblijf bedraagt 2 weken, 1 maand of 2 maanden.

 

Het Vertalershuis is lid van het RECIT-netwerk van vertalershuizen. Meer informatie vindt u op de site van Réseau Européen des Centres Internationaux de Traducteurs littéraires.

 

 

Voorwaarden

  • U bent een vertaler van Nederlandstalige literatuur.
  • U beschikt over een schriftelijke overeenkomst met een uitgever voor een vertaalproject.

 

Aanvraag

Uw aanvraag moet ons ten minste 6 weken voor de aanvang van de verblijfsperiode bereiken.

 

Contact

  • Mail: vertalershuis@vfl.be
  • Bezoekadres: Steenbokstraat 40, 2018 Antwerpen
  • Postadres: Oostenstraat 50, bus 31, 2018 Antwerpen


Volg de vertalers van dag tot dag op Facebook

 

Bezoek de fotogalerij van het Vertalershuis 

 

Beschikbare periodes in 2019 (voor het laatst bijgewerkt op 19 juni 2019). 

Beschikbare periodes in 2020 (voor het laatst bijgewerkt op 12 september 2019). 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen