Ad hoc adviescommissie Literair Grensverkeer

  • Tine Kuypers (voorzitter)
  • Juan Khalaf
  • Harminke Medendorp
  • Frauke Pauwels
  • Orlando Verde

 Tine Kuypers (°1983) studeerde Germaanse talen, Journalistiek en Culturele Studies. Ze werkt sinds 2007 bij leesbevorderingsorganisatie Iedereen Leest (vroeger Stichting Lezen), eerst als projectmedewerker voor o.a. auteurslezingen en De Leesrace, sinds kort als pers- en communicatiemedewerker.

 

Juan Khalaf (°1979) werkt als projectleider en informatiemedewerker bij Bibliotheek Theek 5 (Oosterhout en omgeving). Door uitgeverij NBD Biblion en vaktijdschrift Bibliotheekblad is hij benoemd als Beste Bibliothecaris van Nederland 2016-2017. Hij werd geboren in Alkamishli (Syrië) en kwam vijftien jaar geleden als vluchteling naar Europa. Zijn bibliotheekproject rondom nieuwkomers ‘Nieuw in Nederland’ is bekroond met een innovatieprijs van de Koninklijke Bibliotheek. Hij is een veelgevraagd spreker in de bibliotheeksector en heeft kennis van zowel Nederlandse als Arabische literatuur.


Harminke Medendorp (°1974) is zelfstandig literair redacteur, schrijfcoach en scriptdokter. Hiervoor was ze negen jaar (hoofd)redacteur bij Uitgeverij Podium, waar ze gelauwerde prozaschrijvers, dichters en journalisten begeleidde. Eerder werkte ze als kinderboekenredacteur bij o.a. Van Goor. Ze bezoekt al jarenlang literaire evenementen.


Frauke Pauwels (°1977) studeerde Germaanse taal- en letterkunde en werkte als leerkracht Nederlands. Na een Master in de Literatuurwetenschappen trok ze resoluut de kaart van de jeugdliteratuur. Ze was korte tijd onderwijsassistent jeugdliteratuur aan de Universiteit Antwerpen. Sinds oktober 2016 werkt ze daar aan een doctoraatsonderzoek over beeldvorming rond STEM, identiteitsconstructie en actief burgerschap in fictie en non-fictie voor kinderen. Daarnaast schrijft zij recensies, eerst voor De Leeswelp, nu voor de recensiesites Mappalibri en De Reactor.

 

Orlando Verde (°1977) is informaticus van opleiding en stafmedewerker voor Kif Kif. Volgde Interculturele communicatie in CIMIC/KHM, Film- en videokunst in KASKA-DKO en Filmstudies en visuele cultuur bij Universiteit Antwerpen. Schrijft voor o.a. Kif Kif, MO*, De Standaard en Rekto:Verso.

 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen