Adviescommissie Illustratie en Kinder- en Jeugdliteratuur

  • Frauke Pauwels (voorzitter)
  • Elf Albrecht
  • Patrick Jordens
  • Steve Michiels
  • Laura Watkinson

 


Frauke Pauwels (°1977) studeerde Germaanse taal- en letterkunde en werkte als leerkracht Nederlands. Na een Master in de Literatuurwetenschappen trok ze resoluut de kaart van de jeugdliteratuur. Ze was korte tijd onderwijsassistent jeugdliteratuur aan de Universiteit Antwerpen. Sinds oktober 2016 werkt ze daar aan een doctoraatsonderzoek over beeldvorming rond STEM, identiteitsconstructie en actief burgerschap in fictie en non-fictie voor kinderen. Daarnaast schrijft zij recensies, eerst voor De Leeswelp, nu voor de recensiesites Mappalibri en De Reactor.


Elf Albrecht (°1975) is afgestudeerd als ergotherapeut en leraar lager onderwijs. Sinds 1996 werkt ze met kinderen: in revalidatiecentra, als opvoeder in een internaat en de voorbij 12 jaar als leerkracht en atelierbegeleider in het buitengewoon freinetonderwijs. Elf werkt op de Sassepoort en Spoor 9 in Gent, een school voor kinderen met emotionele en gedragsproblemen of ASS. In 2015 werd ze verkozen tot Beste Boekenjuf van Vlaanderen. 

 

Patrick Jordens studeerde Pedagogisch Hoger Onderwijs/Lagere school en behaalde een diploma Theaterwetenschap aan de KUL. Hij werkt halftijds bij ABC (ART BASICS for CHILDREN) en is actief als freelance redacteur voor media als De Morgen (recensent kinder- en jeugdboeken) en Agenda Magazine (redacteur cultuur). Daarnaast werkt hij ook op regelmatige basis als kunst- en cultuurbemiddelaar bij organisaties als De Dagen, Rosas, Mu zee...

 

Steve Michiels is cartoonist, illustrator en striptekenaar. Zijn tekeningen verschijnen regelmatig in Vlaamse, Nederlandse en Franse kranten, tijdschriften en magazines. Steve is nieuwsgierig naar verschillende beeldende media. Zo maakte hij enkele korte animatiefilms, beschilderde porselein en glas en maakte keramiek beelden. Naast zijn artistieke praktijk werkt hij als docent illustratie, tekenen en grafiek aan Luca school of arts, campus Sint-Lucas Gent.

 

Laura Watkinson werd geboren in het Verenigd Koninkrijk en is sinds 2003 literair vertaler, vanaf het moment dat ze zich in Nederland vestigde. Ze vertaalde onder andere werk van Tonke Dragt, Bibi Dumon Tak, Guus Kuijer, Cees Nooteboom, Karlijn Stoffels, Peter Terrin en Anna Woltz. Voor haar vertaling in het Engels van 'De brief voor de koning' van Tonke Dragt ontving ze in 2015 de Vondel Translation Prize.

 

 

 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen