Adviescommissie Proza

  • Marijke Arijs (voorzitter)
  • Johan Eeckhout
  • Margot Kennis
  • Roel Smeets
  • Liesbeth Vantorre

 Marijke Arijs (°1961) is literair vertaalster en recensente Franse en Spaanse literatuur voor De Standaard der Letteren. Ze was jurylid voor de Academica Literatuurprijs, de Prijs der Nederlandse Letteren (2007) en de Libris Literatuur Prijs (2011). In 2010 werd ze bekroond met de Prix de la traduction littéraire de la communauté française.

 

Johan Eeckhout (°1959) is in de Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent verantwoordelijk voor de collectievorming Nederlandse en vertaalde fictie. Hij werkt mee aan De Boekenzoeker voor Iedereen leest!, was medewerker bij De Papieren Man en verzorgt het recensieoverzicht bij Atheneaum Boekhandel.

 

Margot Kennis (°1988) studeerde Taal- en letterkunde aan de KULeuven en is freelance journaliste, en boekenrecensente bij Humo.


Roel Smeets (°1991) studeerde Nederlands en Wijsbegeerte aan de Universiteit Utrecht en is als promovendus en docent verbonden aan de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. 


Liesbeth Vantorre (°1985) studeerde Germaanse taal- en letterkunde en Filmstudies en visuele cultuur aan de Universiteit Antwerpen. Ze werkt als projectcoördinator bij de educatieve uitgeverij Plantyn. In haar vrije tijd werkt ze als co-editeur mee aan de uitgaven van het ‘Verzameld Werk’ van Louis Paul Boon (De Arbeiderspers) en schrijft ze recensies.

 


 

 

 

 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen