Adviescommissie Letteren en Samenleving

  • Marja Hermans (voorzitter)
  • Winny Ang
  • Abel Ruiz Vazquez
  • Birsen Taspinar
  • Tania Van Acker
  • Lise Vanderpiete
  • Orlando Verde

 


Marja Hermans is stafmedewerker bij Welzijnsschakels. Vanuit haar communicatiefunctie heeft ze veel contacten met lokale welzijnsschakelgroepen waaronder een aantal groepen die een actieve samenwerking met de lokale bibliotheek nastreven. Was betrokken bij de opstart van en werkte lange tijd voor het Fonds Vrijetijdsparticipatie voor mensen die in armoede leven en is vandaaruit sterk betrokken op het thema ‘toegankelijkheid van cultuur voor mensen die in armoede leven’.

 

Winny Ang is kinder-en jeugdpsychiater en werkzaam te Antwerpen (praktijk 't_verhaal, DVC Sint-Jozef , Universiteit Antwerpen). Ze heeft een Msc in Cultural Psychiatry (Mc Gill University). Vanuit een levenslange passie voor (jeugd)literatuur en diversiteit denkt ze graag na over deze kruisbestuivingen. In het kader van het Sesamproject rond superdiverse kinderboeken schrijft Winny haar eerste kinderboek 'Op zoek naar Yori' geïllustreerd door Fatinha Ramos.

  

Abel Ruiz Vazquez is innovatie teamleader bij Cultuurconnect, waar hij samen met zijn team innovatieve projecten leidt en lean methodes en strategieën implementeert. Daarnaast is hij ook schrijver en illustrator van kinderanimatiefilms zoals 'The Children's Tree' en is hij lid van de SCBWI (Society of Children's Book Writers and Illustrators). Door zijn studies aan de Stuttgart Media University & Erasmus Hogeschool Brussel en een opleiding met werkervaring als grafisch vormgever combineert hij een brede digitale media opleiding en een passie voor design.

 

Birsen Taspinar is psychologe van opleiding en werkt als systeemtherapeute. Zij studeerde bijkomend sociale en culturele antropologie en is een specialist op het vlak van migratiepsychologie. Eind 2013 bracht De Bezige Bij Antwerpen haar debuutroman 'Moeders van de stilte' uit, een reconstructie van de levensverhalen van vrouwen in een ander land die worstelen met vragen over geslacht en etniciteit. Ze schrijft ook columns voor de magazines Mo* en Psychologies.

 

Tania Van Acker (°1962) studeerde geschiedenis. Ze is projectmedewerker bij Stichting Lezen. Ze werkt er mee aan het project Boekbaby's, de Voorleesweek en O Mundo.

 

Lise Vanderpiete (°1987) studeerde Communicatiewetenschappen en Conflict and Development. Sinds 2013 werkt ze als projectmedewerker voor Muntpunt met een focus op het jongerenprogramma. Ze coördineert er onder andere het jaarlijkse urban arts evenement op het Muntplein in teken van Brussel Danst. Daarnaast is ze de drijvende kracht achter Warrior Poets, een Brussels platform voor geëngageerde spoken word, geïnspireerd op het intersectionele werk van Audre Lorde.


Orlando Verde (°1977) is informaticus van opleiding en stafmedewerker voor Kif Kif. Volgde Interculturele communicatie in CIMIC/KHM, Film- en videokunst in KASKA-DKO en Filmstudies en visuele cultuur bij Universiteit Antwerpen. Schrijft voor o.a. Kif Kif, MO*, De Standaard en Rekto:Verso.


 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen