Adviescommissie Auteurslezingen

  • Jordi Casteleyn (voorzitter)
  • Stefan Boonen
  • Mathieu Charles
  • Tine Kuypers
  • Ann Schatteman

 


Jordi Casteleyn (°1980) studeerde Germaanse talen aan de Universiteit Gent, en behaalde aan dezelfde universiteit zijn doctoraatsdiploma. Sinds 2015 is hij als docent verantwoordelijk voor Didactiek Nederlands, Didactiek Nederlands aan anderstaligen, en Talenbeleid aan de Universiteit Antwerpen. Zijn onderzoek focust momenteel op literatuuronderwijs en het verbeteren van spreekvaardigheid.


Stefan Boonen is kinderboekenschrijver. Er staan bijna 100 titels op zijn naam, zowel prentenboeken als romans voor jonge lezers. Zijn werk wordt regelmatig vertaald en duikt vaak op in de KJV-lijsten. Daarnaast wordt hij vaak uitgenodigd in bibliotheken en scholen en op literaire manifestaties.


Mathieu Charles (°1984) is medewerker Cultuur bij het Minderhedenforum, medeoprichter van Belgian Renaissance (een organisatie van en voor  jongeren van de Afrikaanse Diaspora), organisator van het open podium ‘ Stand & Deliver’ in Gent,  performance dichter en beginnende theatermaker


Tine Kuypers (°1983) studeerde Germaanse talen, Journalistiek en Culturele Studies. Ze werkt sinds 2007 bij leesbevorderingsorganisatie Iedereen Leest (vroeger Stichting Lezen), eerst als projectmedewerker voor o.a. auteurslezingen en De Leesrace, sinds kort als pers- en communicatiemedewerker.


Ann Schatteman (°1965) werkt als schoolbibliothecaris in de Heilige Familie Secundair Onderwijs in Sint-Niklaas sinds 1991. Als beroepsleesbevorderaar probeert ze jongeren aan het lezen te krijgen en te houden, door middel van allerhande leesbevorderende initiatieven. Ze is begeleider voor Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Voorlezen is haar stokpaardje. Ann is tevens initiatiefnemer van de Voorleestoer in Sint-Niklaas, een grootschalig project dat alle scholen uit de stad laat kennismaken met een breed palet aan auteurs en illustratoren.

 

 

 

 


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen